coffee-quality


Wyjątkowa kawa może być zaparzona tylko z wyjątkowych ziaren.

Ziarna arabica używane w Starbucks różnią się od zwykłych ziaren kawy arabica. Na każdym etapie robimy wszystko, aby upewnić się, że nasze ziarna spełniają najwyższe standardy jakości. Jak to robimy? Świetnie, że pytasz.

1

Udajemy się tam, gdzie można znaleźć najlepsze ziarna: wysoko.

Najlepsze ziarna rosną na dużych wysokościach. Zimne noce i ciepłe dni tworzą bardziej zbite ziarna. A te z kolei dają głębszy, bardziej złożony smak. Znajdź ten smak w każdej filiżance kawy Starbucks.

coffee quality 1

2

Jesteśmy tu dla dobra każdej kawy

Jeżeli możemy pomóc plantatorom uprawiać lepsze ziarna, zrobimy to. Każdemu plantatorowi, gdziekolwiek jest. W tej chwili mamy centra pomocy plantatorom na czterech kontynentach. Nasi agronomowie testują glebę, badają próbki i służą darmową poradą każdemu plantatorowi kawy, który potrzebuje wskazówek.

coffee-quality-2
 
3
 

Pielęgnujemy głęboko zakorzenione relacje

Przyszłość kawy jest spleciona z przyszłością jej plantatorów. Pielęgnujemy nasze relacje w taki sam sposób, w jaki pielęgnujemy ziarna. Staramy się zapewniać plantatorom godziwą cenę. Chcemy być pewni, że każdy członek społeczności może czerpać korzyści z przemysłu kawowego. Zapewnia to lepszy standard życia plantatorom i lepszą kawę nam wszystkim.

coffee-quality-3

4

Jesteśmy bardzo wybredni podczas zbiorów.

Zbieramy tylko te owoce, które są w pełni rozwinięte. Czerwone, dojrzałe i perfekcyjne. Potem sortujemy je dokładnie według rozmiaru, koloru i zwartości. Czy tolerujemy niedoskonałości? Nie. Niektórzy mogą powiedzieć, że mamy obsesję. Ale nam po prostu zależy na świetnej kawie.

coffee-quality-4

5

Sprawdzamy smak — raz po raz.

Sprawdzamy smak ponad 1000 filiżanek kawy dziennie. Wszystko po to, aby potwierdzić smak, którego wszyscy się spodziewają — także Ty. Smak każdej partii kawy jest sprawdzany co najmniej trzy razy przed jej zatwierdzeniem. Po to, aby każdy łyk Twojej kawy Starbucks® był taki, jaki lubisz.