KROK PO KROKU

  1. Fingers feeling texture of coffee grounds

    Mielenie i odmierzanie

    Użyj grubo mielonej kawy (takiej, której konsystencja przypomina sól morską) w swoim zaparzaczu. Odmierz dwie łyżki stołowe na około 200 ml wody.

    WSKAZÓWKA: Pamiętaj, że kawa jest delikatnym wyrobem. Kupuj ją często, ale w małych ilościach. W ten sposób nacieszysz się jej świeżością.
  2. Pour Hot Water Into Coffee Press

    Dodaj gorącej wody

    Napełnij zaparzacz gorącą (ale nie wrzącą) wodą. Upewnij się, że woda pokrywa całą kawę.

    WSKAZÓWKA: Aby kawa miała najlepszy możliwy smak, użyj filtrowanej lub butelkowanej wody.
  3. Return plunger and let brew

    Włóż tłoczek i zaparz kawę

    Włóż tłoczek z powrotem do zaparzacza (nie dociskaj go) i parz kawę przez cztery minuty.
  4. Push down the coffee grounds in the press

    Naciśnij i nalej

    Delikatnie dociśnij tłoczek aż do dna i ciesz się kawą!