KROK PO KROKU

  1. Put Filter On Top Of The Cup

    Odmierz i zagotuj

    Odmierz tyle wody, ile potrzebujesz oraz odrobinę do przelania filtra. Doprowadź do wrzenia.
  2. Pour Hot Water Into Filter Cup

    Nawilż filtr

    Lekko przelej gorącą wodą papierowy filtr a następnie wylej użytą do tego celu wodę. To nada Twojej kawie najczystszy możliwy smak.
  3. Put Coffee Grounds Into Coffee Filter

    Odmierz i zmiel

    Następnie odmierz kawę. Parząc kawę w lejku, użyj kawy przeznaczonej do użycia w papierowych filtrach. Jest ona raczej drobno mielona i wyglądem przypomina cukier granulowany. Odmierz dwie łyżki kawy na 200 ml wody.
  4. Pour Hot Water Into Coffee Cup Filter

    Nalej i zaczekaj

    Użyj zagotowanej właśnie wody i zalej lejek do połowy wysokości, aby dobrze pokryć ziarna. Zaczekaj 10 sekund i pozwól kawie rozkwitnąć. Pozwala to kawie na równomierne uwodnienie oraz wydobycie smaku.
  5. Pour Coffee Into Cup

    Zakończ parzenie i ciesz się smakiem

    Powoli dodaj resztę wody, nalewając ją delikatnymi, kolistymi ruchami, tak aby pokryć wszystkie fusy.  Ciesz się smakiem

    WSKAZÓWKA: Aby kawa parzona w lejku była jeszcze lepsza, możesz użyć zegarka do odmierzenia właściwego czasu. Filiżanka kawy powinna parzyć się około trzy minuty.