Wystrój kawiarni

Projektowanie i budowanie z myślą o środowisku naturalnym są częścią naszego DNA.

Wooden espresso bar at Starbucks Reserve store

Uważamy, że kawiarnia powinna być miejscem, w którym zbiegają się i łączą różne ścieżki. Powinna być zintegrowana z sąsiednimi budynkami. I sądzimy, że jej wpływ na środowisko naturalne powinien być jak najmniejszy.

Projekty naszych lokali czerpią z dziedzictwa kawy i naszego programu Starbucks™ Shared Planet™, w którego ramach angażujemy się w życie społeczności i ochronę środowiska naturalnego. Kawiarnia wtapia się wystrojem i kształtem w otoczenie, a zarazem pomaga ograniczać negatywny wpływ na środowisko naturalne.

W trakcie budowy i remontów naszych kawiarni zaopatrujemy się u lokalnych dostawców i zatrudniamy miejscowe ekipy budowlane. W miarę możliwości staramy się też wykorzystywać elementy z odzysku. W tym celu odnosimy się do wytycznych firmowanego przez US Green Building Council programu certyfikacyjnego LEED®. (LEED® — Leadership in Energy and Environmental Design).