Jesteśmy tu dla dobra każdej kawy
Jeżeli możemy pomóc plantatorom uprawiać lepsze ziarna, zrobimy to. Każdemu plantatorowi, gdziekolwiek jest. W tej chwili mamy centra pomocy plantatorom na czterech kontynentach. Nasi agronomowie testują glebę, badają próbki i służą darmową poradą każdemu plantatorowi kawy, który potrzebuje wskazówek.
Pielęgnujemy głęboko zakorzenione relacje
Przyszłość kawy jest spleciona z przyszłością jej plantatorów. Pielęgnujemy nasze relacje w taki sam sposób, w jaki pielęgnujemy ziarna. Staramy się zapewniać plantatorom godziwą cenę. Chcemy być pewni, że każdy członek społeczności może czerpać korzyści z przemysłu kawowego. Zapewnia to lepszy standard życia plantatorom i lepszą kawę nam wszystkim.
Jesteśmy bardzo wybredni podczas zbiorów.
Zbieramy tylko te owoce, które są w pełni rozwinięte. Czerwone, dojrzałe i perfekcyjne. Potem sortujemy je dokładnie według rozmiaru, koloru i zwartości. Czy tolerujemy niedoskonałości? Nie. Niektórzy mogą powiedzieć, że mamy obsesję. Ale nam po prostu zależy na świetnej kawie.
Sprawdzamy smak — raz po raz.
Sprawdzamy smak ponad 1000 filiżanek kawy dziennie. Wszystko po to, aby potwierdzić smak, którego wszyscy się spodziewają — także Ty. Smak każdej partii kawy jest sprawdzany co najmniej trzy razy przed jej zatwierdzeniem. Po to, aby każdy łyk Twojej kawy Starbucks® był taki, jaki lubisz.